Sv: Noen som har prøvd Cocosa-sukker?
Selv om den har 100g karbohydrater pr 100g, så kan den likevel ha lav GI( jeg vet ikke noe om denne) og karbohydrater er ikke bare karbohydrater som noen tror. Det er jo nettop derfor man oppmuntres til å bruke karbokvota si på grønnsaker og ikke bare fløte og spedde produkter med potetmel o.l.
Er dette kokosblomstsukker tro?
Sitat:
Kokosblomstsukker blir gjerne oppgitt å ha en lav GI på rundt 35. Siden det består av mellom 75-85% sukrose (sukrose i ren form har en GI på 64) er det noen som er skeptiske til om dette tallet stemmer. Vi har forsøkt å spore opp undersøkelsen som det ofte refereres til, men har ikke lykkes med dette. Å måle glykemisk indeks for et produkt er en omfattende prosess som må gjøres på en gruppe mennesker. Det er så vidt oss bekjent ingen norske bedrifter som tilbyr denne tjenesten og vi har dessverre ingen muligheter til å gjøre dette selv. Når det er sagt, er det absolutt mulig at kokosblomstsukkeret sammensetning er slik at sukkeret tas saktere opp i blodet og dermed gir en lavere blodsukkerstigning. Inntil vi selv innehar pålitelig dokumentasjon som underbygger at den glykemiske indeksen er 35, velger vi imidlertid å ikke markedsføre kokosblomstsukker som et diabetesvennlig alternativ.
Sakset fra økosjkolade: http://www.okosjokolade.no/alle-prod...ologisk-400-gr
|