Sv: Hva er forskjellen på salat og SALAT?
Kyllingsalat San Fransisco (fra Ingrid Espelid Hovigs Den smårutede kokeboken)
4 porsjoner
1 kald, stekt eller grillet kylling
150g bacon (eller mer)
1 boks(340g) mais
1 boks(235g) hermetisk ananas
3 tomater
1/2 agurk
1/2 issalat
1/4 rød paprika
Salatsaus:
3dl rømme
1 ts karripulver
1-2ss ananaslake
salt og hvit pepper
Kjøttet i terninger.
Sprøstek bacon
Legg en seng av issalat i bunnen av en dyp bolle/fat. Fyll på med tomater, agurk, mais, paprika, ananas og kylling i den rekkefølgen. Smuldre over bacon.
Både ausen og salaten tåler fint å lages dagen før og settes kjølig inntil en stund før servering!
Jeg har servert denne til lavkarbofolk med min variant av Ingis superdupergode bollerundstykker:
Kitts muffinsboller:
9ss soyaprotein
3ss finmalte linfrø
5ss Creme Fraiche
4 egg
125g Tine naturell kremost
3ts bakepulver
1ss Splenda (kan droppes)
3ss rapsolje eller annen olje
4ts Johannesbrødkjernemel
4ss finmalte solsikkefrø
175grader 20min 16-18 vanlige muffinsformer
Kjøres i foodprosessor til en klissete, litt fast masse (tannpasta?)
Ca en spiseskje i hver smurt muffinsform. Tas forsiktig ut av formen når de er helt kalde.
Kan fryses. Tines i mikro ca 1 min på full effekt (Sånn er det i min i hvert fall)
Namnam!
|