Sv: Lavkarbo Fastelavensboller...(bilder)
Opprinnelig lagt inn av Mat for sjelen, her.
Gjæren trenger sukker for å virke. Ved baking omdanner gjæren sukkeret til etanol og CO2.
Gassen lukkes inni bakverket i gasslommer, og gjør at det hever seg og blir luftig
Siden det bare er 1 ts honning i oppskriften vil gjæren spise opp det som er av sukker, og jeg tenker at dersom det da er sukker igjen i bakverket må det være forsvinnende lite
Det er lite andre kilder til lettomdannelige karbohydrater for gjæren her.
Om man vil forsøke uten noe "enkelt" sukker til gjæren og heller la gjæren ta for seg av fibrene, så må man beregne mye lengre hevetid - si inntil et par timer kanskje(?) (Gjetter vilt). Men det kan selvfølgelig være forsøket verdt.
__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
|