Opprinnelig lagt inn av Polyanna
Hva slags grønnsaker er ok? De fleste eller?
Blomkålmos ting har jeg laget og skal spise til middag i dag tenke jeg.
Salat grønnsaker
Du kan spise 2,5-7,5 dl (230-340 gram) daglig av: - alfalfaspirer
- japansk nepe
- sopp
- arugula
- endive
- persille
- kinakål
- escarole
- paprika
- selleri
- fennikel
- radicchio
- sikori
- jicama
- redikker
- gressløk
- Salat
- romaine salat
- Agurk
- vårsalat
- gaukesyre
Disse salatgrønnsakene har høyt innhold av phytonæringstoffer og er gode kilder til fiber.
Andre grønnsaker
Du kan spise 2,5dl (140-200 gram) daglig av disse grønnsakene om salat ikke overstiger 5 dl (230 gram). Følgende grønnsaker har litt høyere karbohydratinnhold enn salat grønnsakene:
- artisjokk
- sellerirot
- gresskar
- artisjokkhjerter
- rabarbra
- asparges
- mangold
- surkål
- bambusskudd
- grønnkål
- sjalottløk
- løvetann
- sukkererter
- bønnespirer
- løvetann blader
- spagetti squash
- rødbetens blader
- eggplante
- spinat
- brokkoli
- palmehjerter
- snittebønner
- brokkoli blad
- grønn squash
- rosenkål
- kålrot
- tomat
- bønnespirer
- purre
- turnips
- kål
- okra
- vannkastanjer
- blomkål
- løk
- små squash (buskgresskar)
Hvis en grønnsak, som spinat eller tomat, koker mye ned, må den måles rå for ikke å undervurdere karbohydratinnholdet.
Her er tillatte matvarer på induksjonen:
http://www.lavkarbo.no/tillatte_matv...induksjon.html
Du finner all info du trenger i boksen oppe til venstre fremme på forsiden (hjem) der det står "lavkarbo ressurser". 
__________________
Fremgang er umulig om du gjør ting slik du alltid har gjort ...
|