Vis enkelt innlegg
Gammel 01-03-13, 15:06   #6
Camomilla
Seniormedlem
 
Camomilla sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2010
Hvor: Lier, Buskerud
Alder: 52
Innlegg: 5.448
Camomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt avCamomilla har veldig mye å være stolt av

Sv: Vafler med jyttemel, glutenfritt

Opprinnelig lagt inn av flaggstangjolle, her.

I ren desperasjon etter en glutenfri vaffelrøre var jeg nødt til å improvisere litt
på manko på enkelte matvarer. Denne ble ikke så ille, smakte til og med ekstra godt da de var kalde med litt pålegg på.

3 egg
6-8 ss jyttemel
2-3 ss revet ost
1-2 ts fiberhusk
1-4 ss følte
3-4 ts sukrin
2 ss laktosefri rømme

Opprinnelig lagt inn av Storemy, her.

Hei!
Jyttemel er et sunt og godt naturlig glutenfritt alternativ som jeg har brukt i årevis, jeg har ikke spist hvete på innpå 20 år. Nå som jeg lever karbohydratredusert i den nederste delen av definisjonen av lavkarbo kosthold, inneholder det for mye karbohydrater. Prøv Nannahs vafler! De er kjempegode! Du finner oppskriften. Egg, kremost, fiberhusk og johannesbrødkjernemel, smakes til med mye kardemomme, vanilje, og jeg tilsetter også kanel. ca 2 carbs pr vaffelPLATE. Smør vaffeljernet med smør, det gjør mye for smaken!

Ser at jyttemel kommer i mange varianter - er det stor forskjell på smak/egenskaper på de forskjellige? Er det den "originale" som er brukt i oppskriften til Flaggstangjolle?

__________________
Gått ned ca. 19 kilo fra 73-54 i løpet av 2011.
Nå vedlikeholder jeg og har et vektvindu fra 53-58 kg.


Min journal
Camomilla er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Paleo-inspirert :) Svar med sitat