Vis enkelt innlegg
Gammel 03-03-13, 08:39   #14
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: Vært veldig usikker

Hei. Glad for å ha deg "på laget"
Dersom du ønsker en "retning" å følge innenfor moderat lavkarbo som jeg tror selv ikke statens ernæringseksperter vil ha større innsigelser i mot (unntatt energifordelingen) så bør du se på Primal Blueprint.
Kort sagt:
- "0"-150g karbohydrater (Null er ikke bokstavelig, fordi her skal man spise grønnsaker),
- rent kjøtt/fisk/fugl/skjell/egg (eller mat du lager selv på rene råvarer)
- grønnsaker i lange baner, nøtter og frukt imoderasjon
- ikke korn, sukker eller kunstige tilsetningsstoffer, mais i større mengder eller erteplanter(bønner/linser) i større mengder
- ikke ris/potet/pasta/bønner etc som en del av dagligkostholdet
- ikke industrielle oljer (men olivenolje og enkelte høykvalitetsoljer i moderate mengder)
- melkeprodukter om man tåler det
- en målsetning om 80/20 - dvs at man skal forsøke å følge den smale sti, men man skal ikke denge seg selv opp om man ikke klarer det hele tiden. Grunnleggeren sier at han stort sett hver dag enten har et par ruter mørk sjokolade eller et glass rødvin.

Om du er interessert står det mye mer på Marks Daily Apple. Der finnes det også et hav av dokumentasjon på hvorfor han anbefaler dette kostholdet (som tar utgangspunkt i hva jeger/sankere ville ha spist om de hadde tilgang til supermarked og internett).

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere. Svar med sitat