Opprinnelig lagt inn av guro
Jeg har akkurat laget rips saft. Jeg lager råsaft, søter med fruktose og fryser saften på halvliters brusflasker. Råsaft er mindre holbar en kokt saft, litt friskere i smaken og lettere å lage. Det slo meg da jeg smakte på den før jeg søtet den at jeg kunne drukket den uten søtning, men det hadde nok ikke resten av familien akseptert og det er dem jeg lager saft til - ikke meg selv.
Rå saft av bær
· 3 kg bær (rips, solbær el)
i bøtte, knuses og overhelles
· 2,5 dl kaldt vann
· 75 gr sitron syre
La stå til neste dag. Sil av og rør inn
· 3 kg fruktose/annen søtning
La stå (rør av og til) til fruktosen er oppløst (1 døgn). Frys (i ½ liters brus flasker).
TRE KILO fruktose????? Dette må bli en dyr saft?
Jeg delte opp safta jeg kokte i dag i 2 deler, 3 liter til familien og 1 1/2 liter til meg selv. Jeg søtet familiens saft med 1/2 kg. fruktose, og jeg synes det var nok jeg...
|