Vis enkelt innlegg
Gammel 11-03-13, 14:39   #1
Pearl
Seniormedlem
 
Pearl sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Stavanger
Alder: 67
Innlegg: 3.622
Pearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt avPearl har veldig mye å være stolt av

Kjøtt tilsatt vann

For å være sikker på hva min kjøttdeig og min fiskefarse inneholder, så kjøpte jeg meg en kjøttkvern for å male opp kjøtt og fisk selv. Jeg kjøpte først biffkjøtt fra ICA og da jeg skulle steke kjøttdeigen jeg hadde malt opp, svømte den i vann. Jeg var litt overasket over dette og tenkte at det var en billigkjede og derfor sprøytet vann inn i kjøttet. Så kjøpte jeg høyrygg på Meny. Samme skjedde. Det var tydelig at det var innsprøytet vann i kjøttet. Da snakket jeg med ansatt i kjøttdisken på Meny og fikk bekreftet at de har vann i kjøttet. Han fortalte at kjøttet, som det er sprøytet vann inn i, ser ferskere og saftigere ut. Det er dette kjøttet kunden velger. Dyrt vann i grunnen. Ingen av disse kjøttstykkene var merket med at de inneholdt noe annet enn kjøtt.

Den samme type argumentasjonen fikk jeg før jul, da jeg spurte hvorfor det var sukker på fenalåret. Når de glasserer fenalåret med sukker skinner det mer i det og kundene velger dette fremfør de uten sukker. Det ser rett og slett mer innbydende ut. Så hvis de skal få solgt det, må de sukkerglassere. Mye juks i matbransjen.

Lurer på hvor jeg kan få tak i kjøtt uten vann. Kanskje rett fra bonden?

__________________
Min Journal
Pearl er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat