Vis enkelt innlegg
Gammel 15-03-13, 20:45   #1
maeve
Medlem
 
Medlem siden: Oct 2008
Innlegg: 178
maeve er ny på veien

Beste pizzabunnen!

Dette ble den beste pizzabunnen jeg har smakt til nå, og jeg har testet et par
Nøytral i smak (som vanlig bunn), og er spise-med-hendene vennlig. Må prøves

Til én stor langpanne trenger du:

- 6 egg
- 1/2 ts salt
- 1 ss fiberhusk
- 200 gr (en liten pk) philadelphiaost
- 1/2 ts bakepulver
- 6 ss sesamfrø som males til "mel" (jeg brukte en kaffekvern)

Start med å skille plommene og hvitene. Pisk plommene og salt godt så det blir litt luftig. Tilsett philadelphiaosten og fiberhusken og bland godt. La dette stå mens du pisker eggehvitene stive.

Når det er gjort vender du de piskede eggehvitene forsiktig inn i plommeblandingen med en slikkepott. Her tilsetter du også bakepulveret og de finmalte sesamfrøene. Bruk store bevegelser slik at du beholder luften i blandingen.

La det stå et par minutt slik at det får "satt seg".
Spre blandingen utover en bakepapirkledd stekeplate. Stekes midt i ovnen i 15-20 min på 200 grader til den er gyllen og fin. Den blåser seg opp i ovnen, men faller litt sammen når den blir tatt ut.

La den kjøles litt ned før du har på valgfritt fyll og stekes videre i ovnen til den ser ferdig ut
Jeg brukte tomatsaus, kjøttdeig, purre, paprika, chorizo og maaaasse ost

NAM!!

maeve er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat