Sv: Lavkarbo og kreft
Opprinnelig lagt inn av HP
Ja helt klart! Men det har nok mest sammenheng med hygiene, medisiner og høy levestandard. Ikke et naturlig kosthold.
Hygiene - vi unngår det meste av smittespredning, lav spedbarnsdødlighet, liten fare for å stryke med av infeksjoner.
Medisiner - vi kan holde folk i live mange år lengre enn de "naturlig" ville levd. Hvis hygiene svikter - så kan vi fikse det.
Levestandard - vi unngår en rekke arbeidsrelaterte ulykker, og død/skade som følge av eksponering for naturkreftene. Død som følge av rovdyrangrep er også uvanlig.
Dette gir en høyere snitt alder, men det gir ikke de eldste og sunneste eldre. Ikke at det er et mål i seg selv å være det landet med flest over 115 
Jeg har lest litt på folketellingene i norge 1800tallet og det som slår meg er at det var veldig stor andel unge folk, men av og til kan en finne personer på over 90 år.
De hadde nok ett høykarbo samfunn men de brukte lite sukker og melet var ikke så hvitt som idag. Mange omkom på havet og i epidemier. Sult tok sikkert også noen liv. de som overlevde dette kunne bli svært gamle.
|