Re: Erstatining til potet, pasta og ris
Opprinnelig lagt inn av Jammo, her.
Hei
Har tenkt å starte opp igjen med lavkarbodietten. Men lurer på om dere har noen tips og råd til hva jeg kan erstatte matvarene med?
Blir nok til at jeg må lage to tilbehør innimellom, da min bedre halvdel spiser vanlig.
Tusen takk for tips og råd 
Blomkålris: Du kan lage "ris", ved å raspe en rå blomkålbukett. Deretter steke raspet i panne med olje. På høy varme.
Sphagetti/pasta: 4 egg, 1/2 dl fiberhusk og 125g kremost.
Sett ovnen på 150 grader.
Visp sammen egg, kremost og fiberhusk (jeg kjører det sammen i blenderen). La svelle i 10 minutter. Etter at røra har fått svelle skal den ha konsistens omtrent som vaniljekrem.
Det er stor forskjell på de ulike fiberhuskmerkene, og noen merker tykner deigen mer enn andre. Det kan derfor være lurt å holde litt igjen på fiberhusken (halvparten) første gangen du lager pastaen for å sjekke om du trenger mindre fiberhusk enn det som står i oppskriften.
Bre røra tynt utover på en bakepapirkledd stekeplate. Ta et nytt ark bakepapir og smør et tynt lag olivenolje på den ene siden. Legg dette bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot eggeblandingen og bruk fingrene eller en kjevle til å spre røra enda tynnere utover mellom de to lagene med bakepapir.
Sett plata inn i ovnen, og la steke i 10 minutter.
Når lavkarbopastaen er ferdig stekt kan du dra det øverste bakepapiret forsiktig av. La pastaleiven avkjøles før du drar den av det underste laget bakepapir.
Rull pastaleiven til en rull og skjær i tynne tagliatellelignende strimler.
Pastaen skal ikke kokes, bare blandes ned i varm pastasaus og varmes forsiktig opp i sausen.
|