Sv: Svinelever
Opprinnelig lagt inn av smgj, her.
Svinelever har jeg sett mest brukt i leverpostei... Men det går jo an å forsøke om kyllinglevergryta også passer som svinelevergryte?
Stek passe mengde bacon i biter
Surr en løk i panna når baconet er ferdig brunet (bare la det ligge i panna)
Ha oppi et par champingnonger i biter
Når dette er passe surret så tilsett lever i biter og stek videre til leveren er gjennomstekt
Til sist en rød paprika i biter.
Rekkefølgen er litt vesentlig, sånn at bacon og grønnsaker og lever blir passe stekt uten at paprikaen dauer...
Haha, jeg spurte akkurat en venn av meg som er grisebonde. Han slakter og tilbereder svin stadig vekk, og dette er hva han hadde å si:
Sitat:
thinly sliced cooked with onions and bacon is the classic way - chop the bacon int o small pieces and fry halfway. remove from pan but keep the bacon fat. soften the onions in it, then pop the bacon back on top. slice the liver and lightly flour (can you use flour?) and lay on top. Cook till the liver has just changed colour through, add a cup of water and cook a further 3 or 4 mins with lid on.
DO not season till the end or it will dry the liver out.
sage and parsley work well with pork liver
also, use it as fresh as possible. It loses texture very quickly
Starten var nesten ordrett oversatt. 
|