Sv: Er Delfia fullverdig kokosolje?
Opprinnelig lagt inn av Philos, her.
Hva er problematisk med herding?
Herding er en kjemisk prosess der fettsyrene endres ved å spalte opp dobbelbinding i umettet fettsyrene og tilføye mer hydrogen. Da blir oljen mye hardere i konsistens (høyere kokepunkt) og får lengre holdbarhet. Problemet med herding er jo at det blir igjen rester av kjemikalier brukt i i prosessen. Og biproduktet av herdingsprisessen er transfett. Sånnsett er det ikke stor andel umettede fettsyrer i kokosolje, under 10%. Men det er jo totalt unødvendig å få i seg de pruduksjonsrestene og transfett. For å ikke snakke om fremstillingsmåten delfia lages på kontra økologiske kaldpressede oljer som Cocosa og de man kjøper på iHerb. Varmebehandlede kokosnøtter som holder på å roten eller ferske som skånsomt kaldpressede? Derfor bør man styre unna delfia
__________________
Dagboken min Ny start august 2012. -20,2 kg totalt
|