Re: Sv: Brød/rundstykker uten egg, gjær, gluten og laktose
Opprinnelig lagt inn av Rind, her.
Tusen takk for svar, men jeg må si att noegg er ett møkkaprodukt :P Det klarer, etter min mening, ikke å erstatte så mange egg. Det funker tidvis bedre med pittelitt xantan gum, bakepulver og olje enn noegg i oppskrifter med 1-2 egg.
Skal se på kikertpannekakene 
Ja, NoEgg er no bare ren stivelse også? Funker overholde ikke, etter min erfaring... Pannebrød og pizzabunn er det eneste jeg kan se for meg KAN ha sjans å funke uten egg, meieriprodukter og hvetemel.. Men jeg tror det blir vanskelig, altså. Knekkebrød er jo ikke noe problem ihvertfall, hvis det er egg i ei oppskrift går det nok bra å bare droppe de, og evt. tilsette litt ekstra vann og fiberhusk. Ellers har du jo "trikset" å tilsette litt eddik i deigen/røra for å hjelpe på hevinga i bakst uten egg eller gluten, men tipper brød, rundstykker o.l. kommer til å falle sammen uansett..
|