Sv: Lei salat og grønnsaker
Nøyaktig hva slags grønnsaker er det du spiser og er lei? Det høres ut som om du spiser salat 3 ganger om dagen.
15karbo i grønnsaker er fort gjort å bruke opp egentlig..
- 100g paprika= 4.6g karbo
-100g tomat(1 vanlig stor tomat)= 2.5g karbo
- 100g hvitkål=5.2
-50g løk= 2.8
Til sammen er dette nesten 16g karbo
Da kan du for eksempel kokte egg med 1/2paprika og 1/2 tomat til frokost, kyllinglår med paprikastaver og en halv tomat( eller Cherry tomater) til lunsj og karbonader med hvitkålsgrateng( kål, løk og fløte). Da ender du opp på mere enn 15g karbo også om du lager grateng med fløte.
En ting er sikkert: du trenger ikke å lage salat til hvert måltid. Her har jeg som regel skåler med agurkstaver, paprikastaver, cherrytomater og gulrotstaver(til ungene) i kjøleskapet, som settes frem til hvert måltid slik at alle kan forsyne seg. Salat har vi på bordet sjeldnere enn en gang i uka, men vi spiser grønnsaker til hvert måltid.
Om du noen dager føler for å ikke ha så mye grønnsaker, så går nok det helt fint. Venn deg til å spise grønnsaker i ditt tempo, et og et måltid.
|