Vis enkelt innlegg
Gammel 20-05-13, 15:55   #53
Moogie
Seniormedlem
 
Moogie sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2010
Hvor: Finnmark
Alder: 46
Innlegg: 694
Moogie er virkelig snillMoogie er virkelig snillMoogie er virkelig snillMoogie er virkelig snill

Sv: Tagatose - søtningsmiddel

Opprinnelig lagt inn av sylwester, her.

Denne tråden er jo et mysterium for meg. Er det TAGATOSE eller sucraloseproduktet TAGATESSE den handler om?

Jeg sliter litt med å stole på informasjon bak på bakker og på salgssider for produkter. Det er ikke objektiv informasjon. Lav GI er heller ikke en indikasjon på at produktet er bra for oss. Bare se på fruktose som har lav GI, men som er omtrent årsaken til overvekt.

I beste fall er nok Tagatose som maltitol. Bakteriene får de 80% av ebergien tarmen ikke tar opp. Isomalt har nogenlunde samme egenskap og det lureste med Tagatesse er nok Sucralosen som gjør at det holder med halvparten som mye som sukker. Produktet er sikker fint å ha for karameliseringegenskapene, men jeg ville ikke brukt det som førstevalg der flytende søtning kan brukes. Mitt årsforbruk av flytende søtning har midre karber enn et kakestykke med kake søtet med Tagatesse. jeg ville ikke hatt det andre steder enn oppå Creme Bruleen.

Er Tagatose godkjent i norge? Jeg finner kun avslag fra 2010.

Hehe, ja det er jo et spørsmål om hva som diskuteres her. Det begynte vell med tagatose men gikk over til tagatesse. Jeg prøvde å oppsummere alt i tagatesse. Og tenker jo som deg: bruke flytende de det går an. Men når det angår karamelisering så vil jo ren tagatesse karamelisere seg på omtrent samme måte som tagatesse. Da er det jo bedre å bruke bare den, for ren tagatesse gir bare ca 1/4 del med netto karb/glukose i blodet ( eller jeg ser at noen kilde sier opptil 38% ) Så slipper man både sukralose og isomalt. Eller tenker jeg helt feil?

__________________
Dagboken min Ny start august 2012. -20,2 kg totalt
Moogie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketogen LCHF Svar med sitat