Sv: Brødutfordringen!
Igårkveld prøvde jeg - veldig spontant - en oppskrift med KOKT POTET Ble for høyt på kh, da - 27 g pr. rundstykke - men kanskje det går an å bytte halvparten av jyttemelet med f.eks. mandelmel?
Originaloppskriften: http://rundtnullen.blogspot.no/2012/...fritt-brd.html
Jeg droppet solsikke/linfrø/sesam - og glemte salt 
Sitat:
Til 6-7 store glutenfrie rundstykker
160 gram kokte poteter
40 gram maizena
200 gram Jytte original
100 gram glutenfrie havregryn
-------------
1 dl solsikkefrø
1 ss linfrø
1/2 dl sesamfrø
---------------
litt salt
1 egg
2 1/2 dl vann
3 ss olivenolje
Mos potetene med en potetmoser (eller gaffel), og bland dem godt med maizena. Tilsett de andre tørre ingrediensene, og bland godt, gjerne med hendene. Ha deretter i egg, vann og olje, og elt deigen sammen med en sleiv. Den skal være litt klissete, men fast nok til at du kan forme ovale rundstykker med hjelp av sleiven. Legg dem på bakepapirkledd plate, og pensle med sammenvispet egg (valgfritt).
Stek rundstykkene midt i ovnen på 225 grader i 30-40 minutter (avhengig av størrelsen på rundstykkene. Som all bakst bør de spises ferske, men de er veldig fine å fryse, og tiner raskt.
De ble veldig saftige og gode, men ganske kompakte - og for høye på kh. Jeg tenker at kanskje mandelmel og bakepulver er ingredienser jeg kan dytte inn i denne oppskriften? Evt. et egg til?
__________________
Gått ned ca. 19 kilo fra 73-54 i løpet av 2011.
Nå vedlikeholder jeg og har et vektvindu fra 53-58 kg.
Min journal
|