Vis enkelt innlegg
Gammel 02-02-06, 13:00   #3
Charmtassen
Seniormedlem
 
Charmtassen sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2006
Hvor: Hedmark
Alder: 64
Innlegg: 7.717
Charmtassen er bare helt fantastiskCharmtassen er bare helt fantastiskCharmtassen er bare helt fantastiskCharmtassen er bare helt fantastiskCharmtassen er bare helt fantastiskCharmtassen er bare helt fantastiskCharmtassen er bare helt fantastiskCharmtassen er bare helt fantastiskCharmtassen er bare helt fantastiskCharmtassen er bare helt fantastiskCharmtassen er bare helt fantastisk

Sv: VG i dag - Nina Schmidt

Her er teksten som står under VG - replikk (side 35 i dagens)
"VGs Vektklubb.no er igjen under ild.
Denne gang fra forlegger Jan Mesicek, som i en kronikk i VG nylig hevdet at Vektklubb.no og dens eksperter ordinerer et kostholdsregime som er "unaturlig for menneskerasen" og som "gir grunnlag for livsstilssykdommer senere i livet". Videre hevder Mesicek at VG ikke lenger er en uavhengig aktør i kostholdsdebatten - fordi Vektklubb.no angivelig har tatt parti i det Mesicek mener er en "dyp uenighet" blant ernæringseksperter i Norge om sammenhengen mellom kosthold og helse.

Her tar Mesicek grunnleggende feil. Det er ingen stor uenighet om hva et sunt kosthold bør bestå av, blant norske ernæringseksperter. Det Mesicek i realiteten angriper, er kostrådene som gis av så vel norske ernæringsmyndigheter, som av norske ledende behandlingsmiljøer.

I Vektklubb.no har vi med oss kostholdseksperter fra noen av de tyngste norske ernæringsmiljøene, blant annet fra Institutt for ernæring ved Universitetet i Oslo (professor Christian A. Drevon), fra Aker sykehus (professor Grethe Støa Birketvedt), fra Klinikk for forebyggende medisin ved Ullevår universitetssykehus (ernæringsfysiolog Eli Anne Myrvoll) samt fra Lipidklinikken på Rikshospitalet (ernæringsfysiologene Inger Ottestad og Marianne Haug Wennersberg).

Alle disse ekspertene støtter opp om kostholdet vi anbefaler, som i korthet består av sunn, norsk mat, med moderate mengder dyrefett, mye fisk, mye grønnsaker og frukt, mye korn- og grovbrød, samt vegetabilske margariner og oljer. Vi understreker også at det må være en balanse mellom hvor mye energi man spiser, og hvor mye energi man forbruker gjennom fysisk aktivitet. Å hevde at et slikt kosthold og jevlig mosjon gjør folk fete og syke, er å skyte langt over mål.

At VG ikke slipper til andre synspunkter i kostholdsdebatten, er tøv. VG har skrevet mye om både Fedon-dietten, Atkins-dietten, og om de fleste store aktørene på det norske slankemarkedet. Artiklene med Vektklubb-vignett, som står på trykk i VG hver søndag, redigeres etter de samme journalistiske prinsipper som resten av avisen. Vektklubb-ekspertene har selvfølgelig ingen innflytelse over kildevalget.

I sitt angrep på oss unnlater Mesicek å nevne at han selv ikke er ute etter å mele sin egen kake. Hans forlag har selv nettopp gitt ut en "kostholdsbok" som anbefaler overvektige mennesker å spise kjøtt og dyrefett til alle måltider, og kutte helt ut brød, ris, pasta og poteter, og også frukt."

Håper jeg var kjappest til å skrive inn alt

__________________
Sneglen kommer også frem!


Charmtassen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat