Vis enkelt innlegg
Gammel 03-02-06, 14:13   #18
HildePåSlankern
Medlem
 
Medlem siden: Jan 2006
Alder: 59
Innlegg: 154
HildePåSlankern har en fantastisk aura rundt segHildePåSlankern har en fantastisk aura rundt seg

Sv: Da har jeg lest ferdig boka di, Sten Sture

Opprinnelig lagt inn av Albertine

En annen ting er spørsmålene om graviditet og Skaldemans kost. Han sier at det er fullt mulig å spise sånn og fortsatt ha et fint svangerskap, mens jeg mener at det er skummelt å tenke sånn. Svangerskapet er en naturlig insulinresistent tilstand, sannsynligvis for å sikre at mor går opp i vekt for å ha et fettlager til bruk under amming. Det er grunnen til at så mange får svangerskapsdiabetes med vårt kosthold som er så rikt på sukker. Det blir rett og slett for mye. Jeg tror også at urfarmor spiste ekstra karbohydrater i denne tiden, selv i tider med lite karbohydrater tilgjengelig. De sanket sikkert frosne bær de fant under snøen, eller hadde tørkede bær, nøtter og andre grønnsaker lagret.
Under svangerskap bør man derfor være mindre restriktiv med karbohydratene etter min mening.

Sukk. Man får så mange råd om hva man skal gjøre under svangerskapet, fra både den ene og den andre kanten. Jeg hadde selv et meget vanskelig svangerskap, og svangerskapsdiabetes var det aller minste av problemene. Jeg er derfor forferdet over mange legers anbefalinger vedr. svangerskap. Interesant nok var det fiskegrateng som gav den laveste blodsukkermålingen etter et middagsmåltid, selv med en liten potet og macaroni i. Jeg tror det var blandingen av fisk og masse egg og alt det smeltede smøret jeg lasset på sammen med purreløken. :-) Jeg skjønte aldri hvorfor akkurat dette måltidet var så bra for blodsukkeret da, for spiste jeg kalkun og grønne bønner ble målingen høyere. Nå tror jeg kanskje det kan ha sammenheng med at jeg spiste mer fett med fiskegratengen.

Håper du er bedre idag, Albertine!

Vennlig hilsen

Hilde

HildePåSlankern er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Leter og leter Svar med sitat