Sv: Matmengde!
Her er nok nøkkelen til fortvilelsen hos mange av oss. Er en av de som elsker å spise masse mat og når jeg skal bare vedlikeholde vekten, kan jeg spise ganske mye med lavkarbokosthold. Når jeg må ned i vekt, må jeg passe på matmengden også. Jeg holder meg lenge mett med protein av kjøtt spesielt og derfor spiser jeg gjerne til hovedmåltid 300 gr kjøtt/kylling, ca 100 gr for eksempel blomkål/brokkoli og en salat som fyller resten av tallerkenen og inneholder lite både karber og kalorier.
Dette kan kreve litt arbeid i begynnelsen, men er så absolutt verdt det... om du ønsker å gå ned i vekt eller få andre helsemessige fordeler. For det meste synes jeg det går greit. Tror det er viktig å planlegge når du skal spise "passe porsjoner" og når kan du spise litt mer. Impulsive handlinger gir sjelden bra resultat. Lykke til med magemålet
Opprinnelig lagt inn av Photobscura, her.
Å ikke eie magemål er nok et velkjent problem for mange her inne. Det kan være lurt å trene litt på dette: Spis langsomt. Tygg godt, og svelg alt du har i munnen før du tar en ny bit (legg gjerne fra deg kniv og gaffel mellom hver munnfull). Forsyn deg alltid med litt mindre enn du tror du vil ha, når du har spist opp, vent 10-15 minutter før du vurderer om du bør forsyne deg igjen. Kjenn alltid godt etter.
Mange har blitt vant til at man liksom ikke er mett før trommeskinnet står! Men egentlig er det ikke verre enn at mett er fraværet av sult. Det er hva som menes når man sier "behagelig mett".
|