Vis enkelt innlegg
Gammel 28-07-13, 17:30   #3
nednoenkg
Medlem
 
Medlem siden: Sep 2011
Innlegg: 172
nednoenkg er på en erverdig vei

Sv: Hvordan lage karrisaus, hvitsaus og brunsaus på lavkarbo?

Brun saus:

Jeg pleier og lage brun saus på sjya som blir i pannen etter jeg har stekt kjøtt. Sparer også på fett fra ribbe osv og fryser det ned og bruker det i sausen.

Slenger oppi en slump fløte og eventuellt salt og pepper.
Hvis den er for tynn tar jeg litt johannesbrødkjernemel oppi.

Hvit saus:

Koker opp fløte og tilsetter muskat og johannesbrødkjernemel.
Eventuelt ved hvit saus til fiskeboller osv bruker jeg fiske kraft/buljong oppi.

Karrisaus:

Kok opp en boks kokosmelk . Ta opp johannesbrødkjernemel for å tykne sausen. Hell oppi ønsket mengde karri.

__________________


nednoenkg er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat