Vis enkelt innlegg
Gammel 29-07-13, 08:12   #4
Nemo78
Juniormedlem
 
Medlem siden: Jul 2013
Innlegg: 41
Nemo78 er på en erverdig vei

Sv: Hvordan lage karrisaus, hvitsaus og brunsaus på lavkarbo?

Opprinnelig lagt inn av nednoenkg, her.

Brun saus:

Jeg pleier og lage brun saus på sjya som blir i pannen etter jeg har stekt kjøtt. Sparer også på fett fra ribbe osv og fryser det ned og bruker det i sausen.

Slenger oppi en slump fløte og eventuellt salt og pepper.
Hvis den er for tynn tar jeg litt johannesbrødkjernemel oppi.

Hvit saus:

Koker opp fløte og tilsetter muskat og johannesbrødkjernemel.
Eventuelt ved hvit saus til fiskeboller osv bruker jeg fiske kraft/buljong oppi.

Karrisaus:

Kok opp en boks kokosmelk . Ta opp johannesbrødkjernemel for å tykne sausen. Hell oppi ønsket mengde karri.

Tusen takk :-)

Nemo78 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat