Vis enkelt innlegg
Gammel 07-08-13, 08:44   #1
Nemo78
Juniormedlem
 
Medlem siden: Jul 2013
Innlegg: 41
Nemo78 er på en erverdig vei

HJELP! Jeg klarer IKKE å lage god, tykk saus!

Jeg elsker sauser og tenkte at på lavkarbo trenger jeg ikke å spare på sausen eller den gode smaken fløte gir i saus.

MEN... Jeg har store problemer med å lage sausen tykk nok uten å jevne den med mel eller maisenna :-(

I går lagde jeg en nydelig kyllingsuppe fra en oppskrift jeg fant her med fløte og kokkosmelk og man skulle tro at med de ingrediensene ble det litt tykkelse på suppen.
Suppen het også forøvrig "tykk og varmende kyllingsuppe" men jeg fikk den ikke tykk :-( Måtte til slutt ty til maisenna som er ganske fyfy.

Har kjøpt johannesbrødmel som jeg forsøkte å bruke i en brun saus, men konsistensen på sausen ble ikke noe god.
Jeg har hørt at sausen skal tykne med kremfløte, men jeg må jo gjøre noe feil for det skjer ikke når jeg bruker det i saus.

Jeg skal lage skinkestek i brun saus til helgen og vil så gjerne få til den tykke, gode sausen jeg klarer å lage med hvetemel.

Kan noen hjelpe meg? :-(

Nemo78 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat