Sv: Lavkarbo uten komfyr/stekeovn, hvordan?
Det du kan gjøre om du synes det er ok med kald bacon er å steike opp en del i steikeovn (på bakepapir). Når de er passe steikt etter din smak, legg de på kjøkkenpapir så fettet trekker av og avkjøl. Etterpå kan du legge de i tett boks i kjøleskapet og de holder seg i mange dager. Jeg bruker de som snacks eller bryter de opp over f.eks en salat eller suppe.
Alle grønnsaker kan dampes i mikro. Jeg pleier å ta en beholder (beregnet for mikro), ha litt vann i bunnen, legge i passende stykker grønnsaker (husk at det vil være ulike tider/effekt for ulike grønnsaker og ulike mikroer) og kjør på full effekt f.eks 1-2 minutt. La det stå en stund, slå vekk vann og la de dampe av en liten stund. Jeg gjør alltid slik for brokkoli og får bra resultat hver gang. Fisk kan også dampes i mikro. Mener også at det finnes egne bokser for damping av fisk/grønnsaker i mikro.
Ellers er det som de andre sier å få lagd opp diverse ting når du har tilgang til komfyr og varme opp i mikro, eller kjøpe ferdig f,eks kylling. Jeg har en eggekoker som er utstyrt med en liten rist slik at jeg også kan dampe grønnsaker eller fisk. Fulgte til og med oppskriftshefte med 
Og PS: Bacon kan faktisk sprøstekes i micro 
Sist redigert av Lillemy71 : 23-08-13 kl 07:44.
|