Vis enkelt innlegg
Gammel 25-08-13, 12:45   #11
Lullapie
Medlem
 
Lullapie sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2013
Innlegg: 62
Lullapie er på en erverdig vei

Sv: Arne Brimis sjokolademoussekake med en sukkerfri tvist

Jeg kan nok ikke gi et proffesjonelt svar på dette, men et lite "triks" jeg har lært for at kaker skal bli fine og høye er å smøre kake-røren høyt opp langs veggen på formen. Rett og slett bare smøre røren tykt oppover, uten å bry seg om at det da ikke vil være så mye på bunnen. Det som skjer da er at kaken fester seg lettere i kantene når den eser oppover. Etter at jeg lærte det trikset har jeg faktisk ikke opplevd at noen kaker har punktert.
Jeg kan ikke si for sikkert at dette er den gyldne regel for perfekte, høye kaker - men av erfaring så føler jeg i hvert fall at det funker.
Ja, kaken blir litt sånn brownies-myk, men den skal nok være litt sånn siden det er en mousse-kake og at den ikke har noe mel i seg.

__________________
Ønsker å miste 30kg, men setter delmål underveis.
Oppdatering: Delmålet gikk som en drøm. Nå har jeg bare 2 kg igjen!
Lykke til alle sammen!
Lullapie er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat