Vis enkelt innlegg
Gammel 24-09-13, 13:24   #21169
smgj
Seniormedlem
 
smgj sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2011
Hvor: Østfold
Alder: 51
Innlegg: 6.228
smgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisksmgj er bare helt fantastisk

Sv: "Jeg lurer på"-tråd, forhåpentlig med enkle, korte svar

Opprinnelig lagt inn av Lillemy71, her.

Jeg her alltid oppbevart kokte egg med skallet på for jeg innbiller meg at de holder lengre da, men leser flere plasser at man alltid skal ta skallet av før kjøleskap. Har alltid tenkt på skall/hinne som en beskyttelse (bedre holdbarhet) men det er vel kanskje feil siden jeg alltid stikker hull i skallet før koking?

Har aldri hatt kokte egg noe særlig lengre enn en uke i kjøleskapet, men det er for det at de ikke holder lengre hos meg

Dersom du koker dem etter stikking så har du nok tatt knekken på det meste uansett... Men du har selvfølgelig også laget en åpning for smitte etter koking da.

Ferske egg holder fort en måned i kjøleskap så jeg ser vel ikke hvorfor at kokte skal være stort dårligere (forutsatt helt skall og hel hinne også etter kokingen)?

__________________
Fant (og mistet igjen) matchvekta under candida- og eliminasjonsdiett ifm. stoffskiftesykdom. Forsøker nå å finne den igjen med inspirasjon fra Primal Blueprint
smgj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Primal Blueprint - tåler begrenset melk (lett laktoseintolerant) og glutenholdig mel enda dårligere.