Sv: Daizys soyaproteinbrød
Opprinnelig lagt inn av silje
hmm.. dersom jeg legger sammen ingrediensene så får jeg ca 755g.
jeg skjønner ikke helt utregningen.. om 210g fett er 75% av vekta, så skulle jo hele brødet veie 280g..
om jeg regner at det er 210g fett i det.. og tar pr 100g, altså 210/100*755 blir det 27,8g fett pr 100g.
karbo: 4,77 og proteiner 16,3.
synes kanskje det er litt rart? hva betyr de ulike tallene ?
og hvordan kan man ha 75% fett, 6% karber og 20% proteiner..? det blir jo 101%.. skjønner ikke hvordan det er regna her...
mvh silje
Nei, prosenten har ikke noe med vekta på brødet å gjøre. Det er 75% energiprosent fett. Altså 75 % av kaloriene kommer fra fett. Det er 210 gram fett i hele brødet. 20 % av kaloriene kommer fra proteiner. Det er 123 gram protein i hele brødet. 5 % av kaloriene kommer fra karbohydrater - det er 74 karber. Men da er ikke fiberet trukket fra. Det er 38 gram fiber - og da blir det 36 karber i hele brødet.
At det blir 101 % er bare pga avrunding og ikke noe å henge seg opp i.
Det blir litt feil å legge sammen bare ingrediensene, - brødet kan godt veie mer enn ingrediensene når det er ferdig. Det er ferdigvekten du må regne fra. Eller så må du skjære hele brødet i nøyaktig like skiver og dele næringsinnholdet på antall skiver. Det mest riktige vil være å veie det ferdige brødet. Veier brødet f. eks. 1 kg når det er ferdig så vet du at næringsinnholdet gjelder for 1000 gram. Hver gang du spiser en skive må du veie den og regne ut fra det.
Skjønner du hva jeg mener ?
__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|