Vis enkelt innlegg
Gammel 18-10-13, 12:31   #2
Lillemy71
Seniormedlem
 
Lillemy71 sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.372
Lillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastisk

Sv: Maltitol og GI

Opprinnelig lagt inn av karolinekaroline, her.

Hei!
Jeg har gjort litt research og funnet ut at de fleste "lavkarbo" sjokolader er søtet med maltitol. Men maltitol har jo GI på 52 (vanlig sukker har på 68). Noe av poenget med lavkarbo er at man skal unngå kraftige blodsukkerstigninger?

Hva mener folk? Er det trygt å innta maltitol for lavkarbere?

Vil vel påstå at det ikke finnes et fasitsvar på dette for vi reagerer alle veldig forskjellig. Det finnes de som har målt blodsukkeret etter inntak av varer med malitol og ikke ser noen særlig svingning i blodsukkeret, mens andre reagerer mer. Selv har jeg aldri målt, men merket at hvis jeg spiser f.eks en atkinsbar (mye malitol) blir jeg raskt sulten (og dårlig i magan ) så det tyder vel kanskje på at blodsukkeret mitt svinger.

Min filosofi er å spise minst mulig av varer søtet med bl.a. malitol og det anbefaler jeg til andre også både pga av blodsukker og magehelse. Men litt av og til er jo ikke nødvendigvis ødeleggende.

Det finnes dessuten sjokolade som er søtet med sukrin og stevia, bl.a. Cavalier sine sjokolade. Sjekk helskost og på nettet (bl.a. Iherb), det kommer flere og flere varianter.

__________________
Easy isn't always simple
Keep an open mind, but not so open that your brain falls out


Lillemy71 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketose Svar med sitat