Sv: Lavt stoffskifte og goitrogene matvarer
De goitrogene stoffene i matvarene du nevner vil reduseres betydelig under varmebehandling, så du trenger ikke å slutte å spise dem! Soya, derimot, ville jeg holdt meg langt unna, med mindre det er snakk om fermentert vare, sånn som soyasaus, f.eks.
Det med jod er nok et tveegga sverd. Flere som har hypo har også struma som utløses av nettopp jodmangel, og da trenger man ofte behandling med tilførsel av jod. Men ellers; å spise normale mengder sjømat, typ et par ganger i uka, er helt trygt, og ikke så dumt, heller. Jod må man faktisk ha! Det er ikke uten grunn at man i Norge på femtitallet begynte å berike fôret til kyr med tangmel og saltet med jod, for struma var i sin tid sterkt utbredt blant innlandsfolk. Jod er faktisk helt avgjørende for en del funksjoner i kroppen. Får du i deg for lite jod, vil kroppen slite enda mer med tyroksinproduksjon. Motsatt vei kan stoffskiftet slå andre veien og bli forhøyet ved overdrevet inntak, men det skal mye til, altså. 
__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski
Siste rest, nytt forsøk:

Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
|