Sv: Hvordan er de første ukene på lavkarbo?
Opprinnelig lagt inn av smurfelurfe, her.
Jeg er nybegynner på lavkarbo og lurer på hvordan de første ukene er fra man legger om kostholdet? Bruker kroppen lang tid på å venne seg til "ny mat"? Vil jeg være veldig sulten og fysen i begynnelsen?
Vedr grønnsaker, hvis jeg har med det på jobb (rester fra gårsdagens middag) synes jeg de blir så vassne når jeg varmer de opp, noen tips til hvordan de holder seg litt friskere?
Jeg pleier å forvelle grønnsakene. Da blir de like friske og al dente når jeg varmer dem i mikroen dagen etter.
Både blomkål og brokkoli deler jeg opp i buketter. Har bukettene oppi lettsaltet kokende vann. Når vannet begynner koke igjen lar jeg det koke i ETT min, ikke mer.
Bukettene har jeg så i iskaldt vann, gjerne med isbiter oppi. Når de litt avkjølte kan jeg bruke dem til dagens middag. Når de er helt avkjølte kan de fint lagres kaldt til neste dag og beholder friskheten selv etter en kjapp tur i mikroen.
__________________
Æ står han a! ♥
|