Vis enkelt innlegg
Gammel 04-11-13, 21:33   #29
FriskogGlad
Gjest
 
Innlegg: n/a

Sv: Jeg blir deprimert av karbohydrater

Opprinnelig lagt inn av smgj, her.

Siste VOF har en artikkel som tar opp litt av det du sier både om mat/psyke og om mat/avhengigheter.
Ikke alt som skjer i kroppen kan måles med de prøvene legene har til rådighet eller har en diagnosekode, så stol på din egen erfaring. Det er du som tross alt kjenner din kropp og din kjemi best.
Jeg har tålt alkohol brukbart før, men merker nå at kroppen og spesielt OndeHånda (en musarm jeg sliter med) blir riktig gretten og surmuler i en ukes tid etter alkohol. Og rødvin er verre enn det meste annet. Menmen - for meg er det fysisk.
Når det gjelder sukker så er det motsatt for meg. Jeg sukrer ned dårlig humør, men jeg får ikke dårlig humør/depper av sukker.
Dersom du begynner å lese internasjonale blogger (Wheat Belly, Marks Daily Apple, Fat Head) vil du nok finne vitnesbyrd av flere som har liknende utfordringer som det du sliter med. Selv om det ikke står i noen medisinsk lærebok (ennå).

Takk for tilbakemelding. Skal sjekke ut de bloggene. Finnes sikker en konkret årsak som gjør at kroppen min ikke klarer å fordøye karbohydrater på en ordentlig måte, men må bare holde meg unna så lenge jeg ikke ikke finner noen løsning.
I tillegg til de psykiske virkningene og at jeg blir slapp, får jeg veldig kløe i underlivet og symptomer på sopp. Har mistenkt candida, men hadde ikke det i følge Balderklinikken.
Tror det kan være flere ting jeg reagerer på også. Mistenker at jeg ikke tåler kakao særlig bra. Litt synd da jeg elsker mørk sjokolade i alle former...
Kan også kjennes ut som jeg har magesår, så tror i utgangspunktet det er best for meg å spise varer som er milde mot magen og ikke har for mye fiber. Også er jeg avhengig av store doser probiotika+ syrnet melk pga magen.

  Svar med sitat