Vis enkelt innlegg
Gammel 19-11-13, 18:50   #1
smoothieboy
Juniormedlem
 
Medlem siden: Sep 2011
Innlegg: 16
smoothieboy er på en erverdig vei

Feil på matvaretabellen.no?

Jeg veier maten for å få oversikt over hvor mye kalorier, fett, protein og karbo jeg får i meg.

Bruker et regneark til dette, og la merke til en uoverensstemmelse i en av oppskriftene mine. Det kan se ut som kaloriinnhold i grønnsaker og kjøtt beregnes på forskjellige måter.

Tar utgangspunkt i tallene for fett, protein og karbo på http://www.matvaretabellen.no/.

Først "Paprika, grønn, rå":

Kode:
0,3 g fett * 9 kkal + 2,8g karbo * 4 kkal + 0,8 protein * 4 kkal = 17,1 kkal

I matvaretabellen står det derimot at 100 g grønn paprika inneholder 21 kkal. Er ikke det litt rart?

Regner så ut for "Kylling, bryst, filet, uten skinn, rå":

Kode:
1 g fett * 9 kkal + 0 g karbo * 4 kkal + 23,8 g protein * 4 kkal = 104,2 kkal

I matvaretabellen står det at 100 g kylling inneholder 104 kkal hvilket stemmer bra med utregningene.

Hvordan henger dette sammen? Det har ikke noe med fiberinnholdet i grønnsakene å gjøre siden dette er utelatt fra det totale karboinnholdet, og fiber er ikke energigivende.

smoothieboy er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo, LCHF, ketolyse Svar med sitat