Feil på matvaretabellen.no?
Jeg veier maten for å få oversikt over hvor mye kalorier, fett, protein og karbo jeg får i meg.
Bruker et regneark til dette, og la merke til en uoverensstemmelse i en av oppskriftene mine. Det kan se ut som kaloriinnhold i grønnsaker og kjøtt beregnes på forskjellige måter.
Tar utgangspunkt i tallene for fett, protein og karbo på http://www.matvaretabellen.no/.
Først "Paprika, grønn, rå":
Kode:
0,3 g fett * 9 kkal + 2,8g karbo * 4 kkal + 0,8 protein * 4 kkal = 17,1 kkal
I matvaretabellen står det derimot at 100 g grønn paprika inneholder 21 kkal. Er ikke det litt rart?
Regner så ut for "Kylling, bryst, filet, uten skinn, rå":
Kode:
1 g fett * 9 kkal + 0 g karbo * 4 kkal + 23,8 g protein * 4 kkal = 104,2 kkal
I matvaretabellen står det at 100 g kylling inneholder 104 kkal hvilket stemmer bra med utregningene.
Hvordan henger dette sammen? Det har ikke noe med fiberinnholdet i grønnsakene å gjøre siden dette er utelatt fra det totale karboinnholdet, og fiber er ikke energigivende.
|