Sv: mofe'sss høyfett kjøttkaker
mine ble laga igår av 1 kg lammedeig , 800 g vanlig kjøttdeig og 300 g rent fett fra bacon. 1 løk hakket, og 1 paprika, og masse krydder, alle sjalottløk krydder , basilikum og salt og pepper.
og litt rapsolje.
det ble 22 kjøttkaker, jeg la de oppi sånn teflon muffinsform, og hadde i ovnen på 200 grader i ca 25 min.
jeg har en lei tendens til å svi de hvis jeg steker de på panna.
men det ble kjempe gode, litt tørre. men satser på de blir bedre.
og siden kraften av kjøttkakene ble liggende i muffinsformene etterpå, har jeg kjølt den ned, og ska lage suppe av den idag. og da må jeg jo ha oppi et par slanke kaker.
tror ikke jeg hadde nok fett oppi. men både i lammedeigen og den vanlige deigen er det masse. i lammedeigen sto det ikke på, det var kjøpt på et slakteri. men det va masse hvite felt i deigen.
skal ha enda mer bacon fett oppi neste gang.
nam nam
|