Vis enkelt innlegg
Gammel 17-12-13, 08:07   #5
Lillemy71
Seniormedlem
 
Lillemy71 sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 2.372
Lillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastiskLillemy71 er bare helt fantastisk

Sv: Amaranth: noen som har prøvd?

Amaranth/Quinoa har mye karbohydrater (ca 65-70 g per 100 g) og når det gjelder GI finner jeg litt forskjellig. Det har forholdsvis lav GI og skal ikke påvirke blodsukkeret så mye som ris og poteter for det inneholder lite stivelse. Det har også et veldig høyt innhold av mineraler og sporstoffer (jern, kalsium, b-vit, magnesium, aminosyrer) og proteiner som det ble nevnt her og blir mye brukt av veganere.

Hvorvidt man kan bruke dette på lavkarbo kommer an på hvilken filosofi man bruker. Dersom du bruker lite kh daglig (typisk keotgen diett) vill jeg nok ikke brukt det, men for typiske dietter som Fedon og mer liberale retninger kan det abolutt anbefales. Selv brukte jeg det i en periode før jeg begynte på keotgendiett. Det smaker og metter godt og jeg foretrekker det fremfor ris/poteter. Spiser man det som tilbehør (dvs litt på tallerken) sammen med litt kjøtt/fisk, grønnsaker og olje vil det ikke påvirke blodsukkeret i den grad som ren Quinoa vil. Men la det være sagt at hvor mye det påvirker blodsukkeret vil være individuelt og her må man bare prøve seg frem.

Her er det litt mer info.

__________________
Easy isn't always simple
Keep an open mind, but not so open that your brain falls out


Lillemy71 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketose Svar med sitat