Vis enkelt innlegg
Gammel 18-02-14, 21:24   #12
Vibeke-67
Seniormedlem
 
Vibeke-67 sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Bergen
Alder: 56
Innlegg: 1.934
Vibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastisk

Sv: Fett og gallebetennelse?

Jeg kan dele litt av min erfaring.
Jeg fikk fjernet en betent galleblære og det som av legen ble kalt for en grushaug for snart to år siden.
Denne betennelsen har jeg nok hatt mer eller mindre i 20 år, og da reagerte jeg med kraftige gallesteinsanfall når jeg spiste veldig fet mat.
I 2007 la jeg om til lavkarbo, men jeg har holdt meg til Lindberg/eurodiettfilosofien (aldri brukt produktene men noe mindre fett og noe mer karbohydrater). Betennelsen viste seg ved at jeg hadde kroniske smerter og murring i ryggen, noe jeg hadde i mange år.
Etter at jeg fjernet galleblæren (en lykkens dag...) har magen vært helt bra. Jeg har også kuttet gluten, og det hjelper på. Jeg har enda ikke reagert på mat med mye fett, og julen forløp uten gallesmerter etter et herlig måltid med pinnekjøtt. Det har vel knapt skjedd de siste tyve årene.
Hvis valget står mellom slankeoperasjon og en mulig galleoperasjon, ja da er ikke jeg i tvil om hva jeg ville valgt!
Men som jeg leser her, har du ikke noen problemer med gallen? Bare på noen blodprøver? Ville ikke bekymret meg veldig over dette her, men får du problemer er det ikke problematisk å gjøre noe med det.
Jeg tror heller ikke gallen har noe med din vektnedgang, eller manglende vektnedgang å gjøre. Jeg gikk saaaaakte ned mine 20 kg, vi snakker maks 0,5 kg i måneden. Etter operasjonen var det ikke sånn at jeg raste ned de resterende 5 kiloene. De er her fortsatt så det har ikke stor betydning.
Om du nå ikke går ned, kan det jo ha med noe helt annet å gjøre, f eks insulinresitens. Jeg gikk ikke ned før jeg fikk metformin. Og da som sagt 0,5 kg i måneden i en periode på to år.
Lykke til!

Vibeke-67 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LowFODMAP/Fedon Svar med sitat