Sv: Hvordan kan jeg dempe sultfølelsen?
Opprinnelig lagt inn av BenteR, her.
Hvor lenge har du levd lavkarbo, hvilken retning følger du og hva spiser du i løpet av en dag?
Jeg fikk påvist matallergier i høst, men det tok nesten tre måneder før magen ikke var vond lenger.
Om du har blitt bedre av å kutte ut meierivarer, så ville jeg holdt det utenfor kosten i tre uker, og så prøvd igejn.
Jeg spiser ikke noen meierivarer med unntak av ghee (klarnet smør) og får likevel i meg mer enn nok fett. Jeg kan heller ikke spise nøtter, mandler eller peanøtter så de kan heller ikke være fettkilde for meg.
Fettet jeg får i meg kommer hovedsaklig fra gode oljer som f.eks. kokosolje, frø og fet fisk + fett kjøtt.
Jeg spiser mellom 3200 og 3800 kcal pr dag og får i meg 71 % fett selv uten meierivarer eller nøtter/mandler/peanøtter.
Om du nettopp har startet på lavkarbo så må du være klar over at mange er veldig sultne i starten og at det er viktig og få i segnok mat. Matbehovet vil tilpasse seg etterhvert som kroppen blir vant med den nye kosten. Avocado er kjempesunt, og 1/2 til 1 avocado er et kjempegodt måltid. Smaker veldig godt fylt med f.eks. reker og hardkokt egg i majones og en god dæsj sitronsaft + litt salt og pepper.
Selv etter tre år på ketogen kost legger jeg jevnlig, en dag av og til, inn alt hva jeg spiser for å sjekke at jeg får i meg nok av alt. Jeg bruker diett.no, men det finnes flere slike steder.
Spiser gresk/tyrkisk yoghurt, egg, cottage cheese eller lavkarbobrød til frokost, noe av det samme til lunsj og tacosalat, fisk og kjøtt med blomkål og brokkoli-mos til middag, og rester av tacosalat eller knekkebrød til kvelds. Drikker også smoothie eller spiser noen lavkarbo-knekkebrød som mellommåltid. Spiser ca 1 avokado hver dag.
Har gått på lavkarbo i to,tre uker og kan ikke si jeg følger en spesiell retning. Er ganske nybegynner på dette. Prøver vel egentlig bare å finne ut hvilke matvarer som gjør så jeg får mageproblemer.
|