Sv: Vi som starter i mai -14!
Fiskesuppe ble middagen her i dag og denne kan varmt anbefales! Jeg hadde ikke laks i dag, kun reker og torskefilet. Man kan sikkert ha litt blomkål til denne, men det er ikke nødvendig.
2 ts karri
2 ss smør til steking
2-3 løk i tynne ringer
3 gulrøtter tynne skiver (bruk ostehøvel)
1-2 hvitløkbåter
1 terning fiskebuljong
1 terning hønsebuljong
4 dl vann
1 boks hakket tomat (her kan det varieres med pakker med basilikum el chili)
3 dl matfløte
150 g reker
200 g torsk
200 g laks
Kok opp vann, ha i buljongterningene som løses opp.
Skrell og skjær gulrøtter i tynne skiver med ostehøvel. Skjær løk i ringer, hakk hvitløk. Surres i smør
og ha over i buljongen. Ha i hakket tomat, matfløte. Varmes opp. Pass på at det
ikke brennes i bunnen.
Skjær opp torsk og laks som er skjært i terninger. Ha i suppa og la det trekke i 5-10 min. Ha i litt tagatesse eller sukrin for litt sødme i suppa. Reker has i, eller serveres ved siden av etter smak og behag. Ikke bruk rekekraften
i suppa.
|