Sv: Jeg slår et slag for poteten!
70 gram (liten potet) kokt mandelpotet øker blodsukkeret mitt fra under fem til over tolv.
1 ss potetsalat øker det lite, men 3 ss potetsalat øker blodsukkeret mitt fra ca fem til mellom åtte og ni.
Konklusjonen min, ut ifra mine målinger (som diabetiker type 1 som ikke tåler hurtigvirkende insulin blir all mat målt nøye før det legges inn i kostholdet mitt) er at jeg en ytterst sjelden gang kan spise 2-3 ss potetsalat og heller godta at blodsukkeret er noe for høyt noen timer, men kokt potet spiser jeg ikke med mindre jeg har føling og må få blodsukkeret opp fort.
Man får blodsukkerstigning av kald potet også, selv om det er mindre stigning enn med varm potet. Merkelig nok hjelper det ikke å spise kald pommes frites eller potetgull; der flyr blodsukkeret raskt i været.
__________________
En reise på 1000 mil begynner med 1 skritt.
|