Sv: Jeg slår et slag for poteten!
Jeg har i grunnen ikke testet dette med kald potet noe særlig, jeg har vel spist en spiseskje eller to, uten at det har hatt noen særlig effekt, hverken den ene eller andre veien. Men jeg syns det er veldig deilig å tenke at det ikke er "forbudt"! Jeg hater forbud... 
Det jeg har hørt, er at den sunne bakteriefloraen i magen trenger en viss andel resistent stivelse, og at det derfor kan være greit å spise kald potet iblant. Særlig hvis man går på beinhard lavkarbokost og sliter med magetrøbbel. Men man må være obs på at det kan ta tid før symptomer forsvinner og at man kan noen ganger bli litt verre før man blir bedre (luft i magen).
Du trenger ikke spise potet, da, resistent stivelse fins også i bønner og kål. Og potetmel og Fiberfin (Hi-Maize). Det er derfor vi fiser av sånn mat, for å si det sånn. Men fisingen går over, og litt tilførsel av resistent stivelse vil føre til at magen blir bedre på sikt. Fordelene skal være bedre tarmfunksjon, bedre apetittstyring, mer energi/opplagthet og bedre blodsukkerstyring. Og det høres jo ikke så dumt ut.
Det jeg er litt nysgjerrig på, er hvor mye resistent stivelse som er anbefalt per uke, for eksempel. Jeg har lest sider der de anbefaler 3-4 ss potetmel om dagen, men det kan da umulig være bra, i alle fall ikke i et lavkarbokosthold...? Da passer jeg heller på å få mer fiber i kosten på annet vis, med bønner, Fiberfin og kanskje potetsalat en gang iblant.
__________________
Neste delmål: Nå 120 kg innen sommerferien slutter den 20. juli
Her er forresten journalen min, og bloggen min.
|