Tråd: Sotad laks
Vis enkelt innlegg
Gammel 31-07-14, 18:14   #1
TrillTrall
Seniormedlem
 
TrillTrall sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: Trøndelag
Alder: 57
Innlegg: 5.374
TrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastiskTrillTrall er bare helt fantastisk

Sotad laks

Vi har nettopp vært i Sverige og der spiste vi noe de kalte "sotad lax" og det var kjempegodt og jeg tenkte at dette må jeg da klare å lage selv!

Tagatesse karamelliseres, gjør det ikke? I så fall kan retten lett lages lavkarbo ved bruk av det. Jeg lagde til to laksefileeter og blandet 2 ss råsukker, 1/4 ss chilipepper, 1/4 ss paprikapulver og 1 ts salt. Vente laksefiletene godt i dette så de ble godt dekket, stekte dem så ett minutt på hver side i varm jernpanne uten fett. Så over i et ildfast fat og inn i stekeovnen på 190 grader i 10 min (vi vil ha den gjennomstekt og varm).

Til laksen serverte jeg chilikrem (fetaost, creme fraiche, 1 hakket rød chili og 1 hakket hvitløksfedd), ovnsbakte søtpotet-staver (med salt, pepper og litt olje, 190 grader i 30 min) og selvfølgelig en enkel salat.

Det ble himmelsk!!! Lille Gubben mener vi må ha noen her på middag for å vise hvor godt dette er! Det var kjempeenkelt og veldig, veldig godt!

__________________
Uansett hvor sakte du løper, knuser du alle som ligger på sofaen!

http://lilletrilles.blogspot.no/
TrillTrall er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Moderat lavkarbo :) Svar med sitat