Tråd: Askepottsuppe
Vis enkelt innlegg
Gammel 01-10-14, 19:07   #1
Supera
Seniormedlem
 
Supera sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Moi
Alder: 41
Innlegg: 4.053
Supera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastiskSupera er bare helt fantastisk

Askepottsuppe

Dette er altså gresskarsuppe. Jeg synes bare det høres kult ut med askepottsuppe, hehe. Dette blir en ganske tykk suppe, så liker du tynn suppe må du tilsette mer væske.



3-4 porsjoner:
1000 g gresskarkjøtt i små terninger
1/2 ts ceylonkanel (vanlig kanel går nok også bra)
smør
10 dl vann
fond (evt buljong)
1 dl fløte (eller mer hvis du ønsker)
1 ss tomatpuré (evt. ketchup / pizzasaus / rød pesto)
skall fra en appelsin
2 løk, finhakket
1-2 båter hvitløk
2 ss revet parmesan
Salt og pepper
Serveringsforslag: små biter sprøstekt bacon, tørr-ristede pinjekjerner

Skrap ut innmaten til gresskaret (frøene kan du spare og bruke til annet). Kutt gresskaret i biter og fjern trådrestene fra innmaten og kutt bort skallet. Jeg synes det var lettest å bruke grønnsaksskreller for å få bort skallet og de siste trådene av innmaten.

Ta gresskarbitene og smør i panna og stek på middels varme til gresskarbitene begynner å bli myke.

Finkutt løk og hvitløk, og rasp skallet av en appelsin.

Kok opp 10 dl vann i en kjele.

Når gresskarbitene er klare, strø over kanel og bland. Putt gresskarbitene i kjelen. Tilsett fond, fløte, tomatpuré, revet skall fra en appelsin og en god klump smør. La koke på lav varme.

Stek løk og hvitløk i smør på middels varme til løken blir blank. Hell løk og hvitløk i kjelen.

Kok suppen til gresskarterningene er myke nok til å moses. Enten kan du ta suppen i en foodprocessor eller blender, eller du kan bruke stavmikser rett i gryta. Mos til du har en jevn blanding uten biter. Ta i revet parmesan og gi den en omgang mosing til. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveres med små biter sprøstekt bacon og tørr-ristede pinjekjerner.

Vedlagte bilder
Filtype: jpg askepottsuppe.jpg (138,8 KB, 156 visninger)
__________________
-smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!

Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
Supera er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Tester ut ZC Svar med sitat