Vis enkelt innlegg
Gammel 29-10-14, 12:42   #3
Lemen
Seniormedlem
 
Lemen sin avatar
 
Medlem siden: May 2006
Alder: 45
Innlegg: 2.788
Lemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastiskLemen er bare helt fantastisk

Sv: Mandelkvern... Jeg blir gal!

Når du putter mandlene i hakkeboks, så kverner du dem ikke, men hakker dem. Derfor får du ut fettet i mandlene. Jeg gjør det også innimellom, men det spørst hva jeg skal bruke mandlene til. Lager jeg suksessterte, så synes jeg det er helt ok å hakke mandlene i hakkeboks, skal jeg lage kranskekake derimot, så vil jeg ha tørre, finmalte mandler fra kvern.

Ellers så husker jeg at det står i den gamle husmorskoleboken til mamma (som var biblene hennes på kjøkkenet) at for å få skikkelig finmalte mandler, så måtte de males 2-3 ganger i kvern. Det har jeg aldri sett poenget med...

__________________




Sist redigert av Lemen : 29-10-14 kl 12:48.
Lemen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat