Tråd: Nanaimo-bar
Vis enkelt innlegg
Gammel 19-02-06, 14:13   #1
jeef-micro
Seniormedlem
 
jeef-micro sin avatar
 
Medlem siden: Mar 2005
Hvor: opp en trapp og inn en dør
Alder: 46
Innlegg: 12.822
jeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastiskjeef-micro er bare helt fantastisk

Nanaimo-bar

ei skikkeli konfektkake og den er enkel å lage.. til og med jeef greide det...Skal legge ved bilde. Jeg har forsøkt å finne GI på kokosmasse, men det var vanskelig...

Bunn:
130 gr smør
søtningsstoff tilsvarende 60 gr sukker
5ss kakao
1 egg
150 gr hakkede mandler (skal egentlig være digestivekjeks)
1 dl hakkede mandler
2,5 dl kokosmasse

smelt smør, sukker og kakao i vannbad. Pisk i egg, varm til massen tykner. vend i nøtter og kokosmasse, press i form (20x20 cm) avkjøl i kjøleskap mens du lager midterste krem.

midterste krem:
100 gr smør
2 ss fløte
5 dråper vaniljeessens (skal egentlig være vaniljesukker)
5 dl melis (jeg lagde av fruktose da)

Pisk smør, fløte og vaniljedråper mykt. ha i melis og pisk til det blir luftig. smør utover bunnen og sett en time i kjøleskap

øverste lag:
120 gr mørk sjokolade
20 gr smør

smelt sjokolade og smør i vannbad og smør på kaka. Sett kaka i kjøleskap til sjokoladen er hard, skjær i terninger og server

Vedlagte bilder
Filtype: jpg Nanaimo.JPG (43,3 KB, 101 visninger)
__________________
.
frosketelling:14
jeef-micro er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Fedon Svar med sitat