Smørpletter
De beste julekakene jeg vet om, er smørpletter, som nesten smelter på tunga. Oppskrifta er som nedenfor, gjerne med litt vaniljesukker i. MEN. Tror dere det er mulig å lage en lavkarbovariant av denne oppskriften? I så fall - hvordan? Hvis noen har gode forslag til erstatning, så blir jeg veldig glad! 
Smørpletter

Ingredienser
500 g hvetemel
150 g melis
350 g smør
Fremgangsmåte
Bland mel og melis. Tilsett mykt smør og kna sammen deigen.
Form ruller på ca 4 cm i diameter. La deigrullene stå kaldt til de blir harde (ca 2 timer).
Skjær rullene opp i skiver på ca 0,4 cm med en skarp kniv og ha dem på bakepapirkledd stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 min. Kakene skal være lyse med litt farge i kantene. Avkjøl på rist.
__________________
Neste delmål: Nå 120 kg innen sommerferien slutter den 20. juli
Her er forresten journalen min, og bloggen min.
|