Vis enkelt innlegg
Gammel 21-02-06, 17:07   #2
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Sv: Hvordan smørdampes grønnsaker

Fra en ekspert:

Opprinnelig lagt inn av Arne Brimi


Smørdamping
Kok opp vatn, ha i smør og smak til med salt. Vatnet treng ikkje dekkje grønsakane dersom du brukar lokk. Grønsaker treng forskjellig koketid ettersom type grønsak og korleis dei er kutta opp. Vi brukar smør i vatnet av fleire grunnar. Smøret gjev betre smak på

kokte grønsakar, som ofte kan vere smaklause. Dei held seg lenger e varme på grunn av feittet i smøret. Dei blir blanke og finare å sjå på. Sil godt av vatnet før servering. Dette er god kraft som ein kan bruke i for eksempel saus.


__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat