Sv: "Jeg lurer på"-tråd, forhåpentlig med enkle, korte svar
Opprinnelig lagt inn av Lillemy71, her.
Det stemmer nok ikke, det er ikke det samme. Produsentene av "unsweetened chocolate" definerer det anderledes.
Så deres definisjon på 100% er ikke hvor stor kakaomasse andel det er, men at det kun er masse fra kakaobønnen uten noen form for tilsetning. Kakaomassen til Økosjokolade derimot har fått mye av fettet fjernet, og siden dette skal i en amerikansk oppskrift har jeg heller valgt å bestille sjokolade og satse på at jeg får den raskt 
Ah, da lærte jeg noe nytt. Tok det som en selvfølge at prosenten fulgte kakaomassen siden jo høyere prosent, jo mørkere sjokolade etter min erfaring. Så 90% kan visst være hvit sjokolade med 10% melk, soyalecitin og sånt. Hm. Men hadde ikke helt feil da. Den 100%en din har kun én ingrediens; kakao. 60% en fra samme merke oppgir kakaosmør som en ingrediens i tillegg til kakao.
Men hvis du skal bruke i oppskrift og absolutt må ha mer fett i, så er det jo ikke noe problem å slenge i en bit kakasmør.
__________________
 -smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!
Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
|