Vis enkelt innlegg
Gammel 31-08-04, 19:42   #2
Nille
Administrator
 
Nille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2004
Alder: 68
Innlegg: 16.021
Nille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastiskNille er bare helt fantastisk

Denne oppskriften har jeg brukt tidligere med stor suksess:

Forrett
KAMSKJELL DRØM
Beregn 2 skjell pr person
For det første må du få "dyret" ut av skjellene før du starter og alt det der. Gjør følgende:

Smelt meierismør i stekepanne
Vend "dyrene" i smøret (bare bittelitt) ta ut av panna og la hvile mens du fortsetter med sausen.

Fres hakkes sjallottløk (ellerhvadetnåheter) og hvitløk i smøret, ha i litt hvitvin evt. noen "dråper" konjakk. Reduser.
Smak til med fløte eller creme fraische eller begge deler.
Smak til med salt & pepper og evt. cayenne pepper hvis du vil ha den litt spicy.
Dryss over finhakket persille, eller ander grønne urter (gressløk er også snadder) du har for hånden.

Anrett dyrene i skjellene, hell over sausen

Server med tynn, tynn toast eller annet godt og sunt brød til !!

Har ingen nøyaktige mål, så du må smake deg frem undeveis. Du kan gjerne erstatte salt med fiskebuljong eller kraft - det vil gi en fydligere bedre smak.

Bruker samme fremgangsmåte på breiflabb medaljonger (hovedrett). Litt lenger steketid enn "dyrene", tilsett hakket tomat uten skall og grov sennep i sausen. Bruk mer fløte.

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
Nille er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins Svar med sitat