Sv: Hva skal du ha til middag i dag-tråden!
Dette hadde jeg i går
Oppskrift på kraft til trekking av Kveite:
Til 4 pers.
2 store koteletter av kveite (ca 1 kg)
1 gulrot, skrelt i skiver
1 stor sjalottløk i skiver
2 laubærblad
2 ts hel pepper
4 persillestilker
4 ss olivenolje
1 ss salt pr l vann
2 ss hvitvinsedikk
2 fedd hvitløk, knust
Bruk bare så mye vann at det dekker fisken.
Ha alle ingrediensen unntatt kveite i kjelen og kaldt vann. Kok opp buljongen. Skyll og vask og tørk kveita . Når vannet har kokt opp, skru varmen ned på lav varme. Legg i kveita og la posjere på lav temp i 2-3 min. Trekk kjelen av plata og la fisken trekke videre i 10 min.
Når skinnet eller beina slipper, så er den klar. Ikke trekk for lenge. Da blir den tørr
Server med Sandefjordsmør, gulrotbiter og brokklibiter
Smakte godt.
__________________
2007 var mitt år. 2008 ble enda bedre og 2009 var topp. 2010 ble et blandingsår, men nå kommer et fantastisk 2011 Prøver igjen for 2012... og på nytt i 2013...så kom 2014 med masse glede og tre nye barnebarnog nå er det 2017 og enda to nye barnebarn
|