Sv: Ketose og kunstig søtning
Maltitol kan man reagere på så vær forsiktig med sukkerfri sjokolade og godteri som har det siden det kan redusere resultatene dine og muligens gi deg flatulens. De andre *ol-variantene tas også opp til en viss grad, men man skal spise mye tyggis/pastiller så jeg tror du får problemer med løs mage før du får problemer med resultat.
Mye granulerte søtninger er bulket med isomalt eller maltodextrin. Disse teller som karbohydrater så det øker karbohydratinntaket mot at volumet på søtningsmiddelet er lik volumet på sukker. Det er helt tullete siden du da må telle med karbohydratene som inngår i dette enn hvis du f.eks. bruker flytende versjon der det er bulket med 99% vann som ikke har karbohydrater. Sukrin er ikke bulket, men har sitt eget volum.
Når du sammenlikner to søtningsmiddl som ikke er bulket så er det smak og behag. Ikke tro at et er mer naturlig enn et annet da det er tull fra ende til annen. Alle er basert på kjemi. Jeg vil ikke påstå at Cole zero ville blitt mer sunn om de skiftet ut Aspartam med Stevia. De er begge sunnere enn sukker og begger er mindre sunt enn å drikke vann, men botsett fra det er alle søtnigsstoffer som er godkjent i Norge trygge innenfor daglig grenseverdier for de over 3 år.
Jeg bruker flytende natreen som førstevalg (sakkarinbasert). Når jeg lager søte produkter som kaker så blander jeg med sukrinmelis for å redusere ettersmaken på begge. For å strø over dessert bruker jeg sukrin og i irish bruker jeg sukrin gold.
__________________
Normalvektig siden 22.06.21 
|