Sv: Frukt/grønt. Kun bringebær?
Jeg ville spist frukten uten noe til, helst en stund etter et måltid, og gjerne som et lite kveldsmåltid, og ihvertfall ikke sammen med noe fett. Det er karbohydratene som øker blodsukkeret som øker utskillelsen av insulin for å senke blodsukkeret. Insulinet gjør også at kroppen lagrer den energien du ikke bruker som fett og det er insulinet som gir signal at kroppen må slutte å brenne fett og heller brenne karbohydrater og lagre fett. Fett alene senker insulinproduksjonen og senker blodsukkeret, men fett og karbohydrater sammen er ikke bra...hvis det er mye karbohydrater. En eplebåt eller tre, eller en skive melon eller to til dessert kan være greit, sålenge det er under 50g karbohydrater for dagen, men er folk veldig forskjellig. Hvordan stoffskiftet/insulinproduksjonen/blodsukkeret reagerer, er veldig ulik fra person til person, noen kan blande litt karbohydrater og fett uten problemer, andre kan ikke. Her må man bare prøve seg fram og kjenne etter hvordan kroppen reagerer...helst burde man jo gått rundt med blodsukkermåler for å sjekke hva den maten gjør med blodsukkeret og hva den maten gjør, men det går jo ikke. Som sagt, helt greit med frukt som er lav i karbohydrater og høy i fiber, men i små mengder, og helst alene eller med protein, f.eks. med gresk yoghurt naturell, men ikke med fett.
|